Eethuys de Lind Beste Cafetaria van Nederland

Eethuys de Lind uit Oisterwijk mag zich een jaar lang de beste cafetaria van Nederland noemen. Dat bleek tijdens de bekendmaking van de Snackkoerier Cafetaria Top 100, maandagavond 17 oktober in Studio 21 te Hilversum. De Brabantse zaak laat daarmee Verhage Zwijndrecht-Walburg (plek 2) en Eetwinkel Polly in Bemmel (plek 3) net achter zich. De lijst van vakblad Snackkoerier, een titel van Vakmedianet, werd voor de 13e keer gepresenteerd.

Winnaar
De winst van Eethuys de Lind werd vorig jaar al door de jury aangekondigd: 'Nog zo’n jaar en deze zaak stoot echt door.' Het bedrijf heeft een enorme aantrekkingskracht, zo merkt de jury op. Aan alles is te zien dat Mark en Cindy Verwey veel aandacht besteden aan details. De jonge ondernemers begrijpen volgens de jury hoe de cafetaria van de toekomst eruit moet zien. Dat geldt ook voor de snacks en gerechten. 'We bieden een uitgebreid menu met maaltijdsalades, ijscoupes, borrelhapjes', zegt Mark Verwey. 'Er staan ook vijftien speciaalbieren op de kaart. De friet is vers, het vlees komt van de lokale slager en spareribs en stoofvlees worden zelf gegaard. Carpaccio wordt zelf gesneden en het ijs traditioneel gedraaid.' De aandacht voor de gerechten is bij de jury zeker niet onopgemerkt gebleven. 'Ik was verrast door de verse friet en de presentatie', aldus een jurylid. 'Het gerecht werd op een bourgondisch houten plankje met garnituur geserveerd, leuk en origineel. Het totaalplaatje ziet er top uit.'

Werkwijze
Alle cafetaria’s in de Snackkoerier Cafetaria Top 100 2016-2017 zijn bezocht door mystery visitors. 135 cafetaria’s bleven na de bezoekronde over, zij werden in ronde 2 bezocht door een vakjury. De absolute top kreeg tot slot bezoek van de hoofdjury om de definitieve volgorde van de top 5 te bepalen. De juryleden letten tijdens hun bezoek op gastvrijheid, hygiëne, het interieur en exterieur, marketing en communicatie, productpresentatie- en kwaliteit en de algemene indruk.

Provinciewinnaars en overige prijzen
Naast de hoofdprijzen zijn provinciewinnaars benoemd en zijn er categorieprijzen uitgereikt. De beker voor de hoogste binnenkomer ging naar De Hollandsche Tuyn uit Bergen op Zoom. Snack- en Broodjeshuis Jongman uit Assen wist de afgelopen maanden de meeste stemmen van het publiek binnen te halen. Angela den Hartog van ’t Pakhuis Cafetaria, Restaurant & Catering is gehuldigd als de Ster van het Jaar. Alle informatie en de complete ranglijst staat op Snackkoerier.nl.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van het event.

De volledige ranlijst en al het nieuws over de Snackkoerier Cafetaria Top 100 vind je hier.

Organisatie

Partners

Locatie

Studio 21
Media Park Hilversum
Joop van den Endeplein 7
1217 WJ Hilversum

Partner worden?

Neem dan contact op met:
Hans Dekker
Key Accountmanager
Misset Horeca
Hansdekker@vakmedianet.nl

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Cafetaria Top 100? Neem dan contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.